‘’Yüzüm yok nerde çalışabilirim ki?’’ diye bir kaygı yok. İçten içe bir buruklukla hayattan uzaklaşmaya yüz tutmuş yağız bir delikanlının hikayesi desek yanılmayız sanırım. Tabiplerimizin mucizevi bir şekilde yüz naklini gerçekleştirdiği Uğur’un artık iş kaygısı da yok. Yüz naklinin gerçekleştirildiği üniversite de işe başladı.
Akdeniz üniversitesinde başarılı bir yüz nakli gerçekleştirilen Uğur ACAR ve ameliyatında yer alan doktorları basın toplantısı düzenledi. AÜ Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan toplantıda Uğur’un artık personelleri olduğunu dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti,”Basın mensuplarının da bulunduğu bir toplantıda Uğur ile iş diyaloğumuz gelişmişti. Kendisine iş teklif etmiştim. Uğur da ‘Bir düşüneyim’ demişti. Geçenlerde bana ‘Kararımı verdim, Akdeniz Üniversitesi’nde çalışmak istiyorum’ dedi ve iş talep etti. Doktorlarıyla görüştük. Uğur’un çalışmak istemesi, böyle bir ihtiyacı dile getirmesi ve verilmiş bir söz dolayısıyla doktorlarıyla konuştuktan sonra, Uğur yanımızda olur, hem onun maddi sorunları çözümlenmiş, sosyal güvenceye kavuşmuş olur, hem de tedavisi sağlıklı bir şekilde devam ettirilir dedik. Bu karara vardıktan sonra da işe başlama sürecini tamamladık. Artık AÜ çalışanı olarak Uğur bizimle birlikte Rektörlük karargahında bulunacak. Kendisinin çalışma ortamını da hazırlayacağız.”
Basın toplantısında önemli noktalara değinen Rektör, Uğur’un çalışmasından yana olmadıklarını, tedavinin hala devam ettiğini söyledi. Kurumda sadece getir götür işlerini yapacağını sözlerine ekleyen rektör, “Bizim şu anki derdimiz Uğur’a herhangi bir iş yaptırmak değil, sağlık sürecini mükemmel bir şekilde sonuna kadar tamamlayabilmek. Bunun için de hem Uğur’un çalışıyor olması hem de bizim çatımız altında, bizim nezaretimizde bulunmasının önemli olduğu düşüncesiyle böyle bir formülü uygun gördük. Uğur’a verdiğimiz sözü de yerine getirmiş olduk” diye konuştu.
Uğur’un sözleşmeli bir personelleri olduğunu söyleyen Rektör Kurtcephe, aldığı ücret hakkında bilgi vermezken hayat kazanmanın güzel bir örneğini gözler önüne serdi. Rektör Kurtcephe, “Artık birkaç gündür bizim çalışan elemanımız, ücretleri de tahakkuk ediyor. Artık para kazanan bir üniversiteli” dedi
Basında çıkan talihsiz haberler üzerine bir açıklama gereksinimi duyan Rektör,”Bizim güvenlikçilik gibi bir şey asla aklımızdan geçmedi. Çünkü Uğur’un sağlığını çok önemsiyoruz. Öyle ulu orta bir yerde çalıştırmak gibi bir niyetimiz asla yok. Çünkü, Uğur bu ülkenin sağlık tarihine geçmiş çok önemli bir isim. Uğur’daki bir başarımızın asla riske atılmasına taraf değiliz. Uğur burada hiç çalışmadan otursa bile önemli olan Uğur’un sağlığının arzu edildiği biçimde sonuçlanması. Yani mükemmel bir yüze kavuşacak şekilde Uğur’un bu başarıyı taçlandıran bir şahsiyet olarak tıp tarihine geçmesi en büyük dileğimizdir. Uğur bizimle çalışırken, bir kağıt parçası bile taşısa bize yeterli” ifadelerini kullandı.
Ailelerinin bir parçası olan Uğur için Rektör Kurtcephe, “Uğur bizim oğlumuzdur. Bizden ne talep ederse, nasıl bir baba oğul için her şeyi yaparsa, biz de Uğur’un babası olduk. Kız istemek gerekiyorsa kız da isteriz. Nişan düğün yapmak gerekiyorsa Uğur için bunu da yaparız. O bizim görevimiz artık. O bize düşen bir görev. Uğur Akdeniz Üniversitesi’nin manevi bir evladıdır. Başta ben olmak üzere onun her şeyiyle ilgileneceğiz” dedi.
Diğer bir taraftan ülkemizde ilk yüz ameliyatı gerçekleşen ve hayata sımsıkı tutunması sağlanan Uğur Acar ise Rektör’ün kendisine iş teklifinde bulunduğunu söyleyerek,”Ameliyattan sonra düşünmeye karar vermiştim. Kendimi biraz daha iyi hissettiğim için işe başlamaya karar verdim. Buna da doktorlarım ve rektör hocamla karar verdik. Akdeniz Üniversitesi’nin bir çalışanı olarak işe başladım. Önce sağlık diyorum. Zamanı geldiğinde de taşların yerine oturacağına inanıyorum” diye konuştu.
Hayata dört kolla sarılan ve bir an önce sağlığına kavuşmak isteye Uçar, kendisine sunulan görevini de çok sevdiğini anlatarak, “Öncelikle tedavi gördüğüm yeri düşündüğüm için dışarıdan gelen iş tekliflerini önemsemedim. AÜ’de yeni bir hayata atıldım. Bunu da öncelikle Ömer Özkan olmak üzere bütün çalışanlarına borçluyum” dedi.
Kendisi gibi Akdeniz Üniversitesinde yüz nakli gerçekleştirilen bir diğer hasta Turan ÇOLAK için ise yardımsever ve halden anlayan tavırla, “Turan’ı görmedim. Şu anda o benim net konuşabilme dönemime gelince ben daha iyi olacağım. O da benim şu anki durumuma gelecek. Ben de elimden geldiğince kardeşime hayata bağlanması konusunda yardımcı olacağım. Kendisi için de iyi olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Uğur Acar bir yaşam örneği, hayata sımsıkı tutunma sebebi olmuştur hepimiz için. Bir çok şeye sahip olabiliriz belki ama, inanç ve özgüven olmadığı sürece beyhude kalır diğerlerinin yanında.
Sevilay Gürsoy
Tibbiyardim.com Yazarı
Yorum Yok